tisdag 16 oktober 2012

Kladdkaka

Fick tips av en kollega på jobbet om en god kladdkaka, så idag provar jag att baka den här hemma mitt uppe i allt skrivande gällande utvecklingssamtal. Den blev jättegod, men skulle nog rekommendera att ha den inne några min kortare typ 16 min för att få den krämigare. Receptet är hämtat från arla.se

Du behöver:
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 1/5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/5 dl mjöl

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. 
  • Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. 
  • Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. 
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
  • Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.

LYCKA TILL!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar