söndag 1 april 2012

Mosters tekakor

Du behöver: ca 18 st
  • 3,5 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 100 g smör
  • 75 g jäst
  • 1,25 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 900 g mjöl
  • 50 g mjöl till utbaket
  • 0,5 dl mjölk till pensling

Gör så här:
  • Degspadet: smält smöret, tillsätt mjölken och vatten till 37 grader
  • Smula sönder jästen i en bunke (1 1/2 paket)
  • Blanda ihop salt och socker
  • Tillsätt hälften av degspadet på jästen, och låt lösas upp. Tillsätt sedan resten.
  • Tillsätt mjöl, socker/salt blandningen och arbeta ihop till en deg
  • Låt jäsa i 30 min i bunken
  • Baka sedan ut den på bakbordet och forma de till runda bollar som du sedan platta ut och lägger på en plåt med bakplåts papper (ca 6 st på varje plåt)
  • Gör håll i de med en gaffel och låt jäsa i 30 min till
  • Grädda i 200-225 grader i 8-10 min
  • Pensla de direkt efter bakningen i ugnen med mjölk

(lånad bild från nätet)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar